2017-08-13 Vinåvallen
Div 2 Västra

Mycket folk!! Solsken!! Nationalsång före start!!
Dags för derby i div 2 västra!!
Båda lagen startar med lågt tempo. En del försök till anfall avväpnas lätt av respektive lag.
Efter 13 minuter byter vi lägen med varandra. Vinbergs läge tar Brattberg enkelt bort och Alexanders vållar inte Vinberg större problem. Skottet tippas till hörna.
Blir ganska gäspiga första 25. Då gör vi ett felpass bakåt från mittlinjen. Simon Andersson tackar och tar emot. Kontringen avslutas klockrent med en tåfjutt bredvid Brattberg. 1-0 till Vinberg alldeles för enkelt.
Tyvärr sätter inte detta igång något derbyspel. Fortfarande väldigt lojt. Med 10 kvar är bollen nere vid vår vänstra hörnaflagga. Alldeles för dåligt/mesigt uppträdande igen. Helt plötsligt är det en grön som kommer ut med boll. Avancerar ensam in mot mål. Placerar bollen till en anstormande grön/vit som återigen väldigt enkelt placerar in boll nr 2 bakom Brattberg. Vi har vad jag tycker bjudit Vinberg på 2 alldeles för enkla mål. 0-2 och man förstår inte att det rör sig om ett derby mot Vinberg. Vinberg har heller inte förtagit sig men leder ändå detta ”heta” derby med 2-0. Varsågod!!
Hallå det är DERBY!!
Laget går av plan med slokande huvud. Men det här ska vi väl kunna vända på. Vinberg har inte imponerat heller. Men spelar mer homogent. Vi har bjudit på de 2 målen. Kom igen nu!! Tyvärr blir det ingen bättring. Och redan efter 10 minuter utnyttjar Vinberg igen ett enkelt bolltapp på mittplan. Återigen en kontring som placeras denna gång bollen under Brattberg. 3-0!!
Vi söker förändringar. Anton o Albert kommer in. Anton blir en klar fläkt på högerkanten. Men tyvärr är det åter en omställning som ändrar resultatet till 4-0. Vi hänger inte med!!
Med kvarten kvar är det just Anton som från sin backplats med fart tar sig förbi några gröna. Bollen till Kiffe som går ner till kortlinjen och med ett resolut inlägg hittar in till David som kommer med fart och placerar in 4-1. Ett riktigt snyggt anfall. Minuten efter är det nära repris Anton in till David men inget mål denna gång. Strax efter är det Alexander som hittar David men hårfin offside tyvärr. Alexander har sedan ett skott i gaveln.
Vi har fått lite luft men något för sent men blir avbrutna. Det händer något jag aldrig tror upplevt på en fotbollsplan. Den ena linjemannen lägger sig ner och signalerar till domaren att avbryta. Han har drabbats av kramp!! Har lite svårt förstå hur det gått till. 5 minuters tillägg när behandlingen är klar. Det sista som händer är en hörna där Kiffes nick reflexräddas av deras keeper.
Matchen blåses av och det är bara att konstatera att idag var det inte vår dag.
Vi kan bättre och det är möjlighet att visa det på fredag. Assyriska hemma 19.00. Då bjuder vi inte på någonting!!
Behöver väl inte skriva att det är en superviktig match!!