Vi räcker inte riktigt till…………

Torslanda IK

3-0 (0-0)

2022-09-23 Torslandavallen

Åter en match vi inte lyckas göra mål på motståndaren. Tyvärr det som vi har svårt för. Idag startar vi starkt och gör vi en riktigt bra första halvlek. Men det räcker inte om det inte avslutas med mål. 12 av årets matcher har vi blivit mållösa.
Konstgräs och sen (20.00) matchstart ikväll.
Idag är vi med direkt och har första läget efter 10 minuter. Vi trycker på och ett inspel där Kiko blir skavd i skottögonblicket – solklar straff men domaren viftar bort den…………..
Strax efter David ner på korten – bollen bak/in till Björn – skottet i ribban !!!
David igen med högerinlägg. Shane är millimeter ifrån att strax framför mål nå bollen med skallen. Vi fortsätter trycka på. Kiko provar skott men rakt på deras målvakt.
Torslanda skapar några lägen och hörnor men lyckas inte störa oss med något på mål.
Mer UIK – David har ett nytt skott via målvakt till hörna. Kiko läge men får ingen fart på skottet.
Noll noll i paus med klart övertag till UIK. Skiver ”Ser bra ut. Vi är klart med. Blir det ingen vinst idag spelar vi i en för hög division”
Det är Torslanda som börjar bäst i andra. Direkt ett friläge men en glidtacklande Bodde kommer emellan skottet ut till hörna. Lite tryck och kalabalik framför mål men vi häller nollan.
Det ska tyvärr bli Torslanda som tar den viktiga ledningen en bit in på andra. De kommer runt och ett inspel framför mål. Där är Bodde först i en närkamp och får undan boll till hörna. I situationen skadar han sig – avbrott och Bodde får reglementsenligt går till mitten innan han ska släppas in. Domaren och linjemannen låter inte släppa in honom trots att vi påkallar att han är ok. Torslanda lyckas få till 3 anfall medan Bodde är ute och på det tredje anfallet blir det friläge och de rullar in det superviktiga 1-0 – målet i 64:e.
Stora helt riktiga protester från UIK och tillresta supporters. Stod själv nära deras linjeman och var tydlig med vad jag tyckte. Hade han vart säker på att han gjort rätt hade han svarat mig. Men det syntes klart att han insåg att han gjort fel!! Ett väldigt dyrt fel för UIK !!!!
Detta gör ju att vi måste lyfta oss och det skapar givetvis lägen för Torslanda. I 76:e blir det utdelning igen. De går runt oss på höger och bollen spelas in till en anstormande forward som trycker in 2-0.
Vi försöker men det ska istället bli TLA som får till en långboll. De går runt på höger och inlägget stöts in 3-0 som blir slutresultatet.
Surt då vi gör en riktigt bra första halvlek. Där vi borde tagit ledningen.
Men det är något litet som fattas i år. Det går ut på att göra mer mål än motståndaren. Hjälper inte att bara spela bra.
Höganäs samma poäng (13) och Assyriska (11) spelar imorgon mot Landvetter resp. Onsala.
Det blir spel in i kaklet. 3 matcher kvar Hittarp/Sävedalen hemma och Assyriska borta sista omgången.
Spänningen kvarstår – syns på Hedevi på lördag 13.30.