Västra Frölunda

2022-04-30 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

… det räckte tyvärr inte. Efter förra omgångens ras i Halmstad var det ett revanschsuget blått gäng som ställdes mot Västra Frölunda hemma på Hedevi. Skulle Berta ha fått killarna att glömma Astriomatchen och fokusera framåt. Svaret får bli ett tydligt ja!! – men det räckte tyvärr inte till några pinnar idag. Men det var nära….
Så när vi tittar på tabellen efter 5 matcher är det tyvärr 4 förluster och en vinst. Vad man kan försöka trösta sig med är att de 4 förlusterna är mot lag som ligger bland de 6 översta i tabellen. Vinsten mot Höganäs längst ner. Så det känns som det finns möjlighet vända den negativa trenden. Nu glömmer vi dessa matcher och fokuserar framåt.
Idag är det tufft direkt. David kommer fel på mitten och kapar en grönvit. Strax efter VH hörna som skarvnickas ribba och över. VF trycker på men det är UIK som ska har ett kanonläge ta ledningen efter 13 minuter. Ett inlägg från höger på marken som Kiko bara ska raka in i buren från 5 meter framför öppet mål. Då hoppar bollen upp på en tuva och försvinner bort förbi Kikos fot…… 5 minuter senare är vi framme igen. Inlägget med massa blå spelare fram för mål rullar förbi alla någon meter från mållinjen. Ingen utdelning.
Efter 30 minuter är det VF som ska skapa lite. En bra frispark ute till vänster. Bra fart och riktning men Tobbe är med nere vid höger stolpe – snyggt!! VF skapar tryck men ingen riktig målchans.
Istället blir det UIK som tar ledningen med 5 minuter till paus. David tar sig fram lite till höger. Får på ett bra skott som deras målvakt stöter ut i mitten. Där kommer Kiko rätt och lägger lätt in ledningsbollen 1-0 till UIK – härligt!!
Strax efter är VF på väg igenom men stoppas av en superbrytning av Edgard – viktigt!!! Ledning 1-0 i paus.
Det är VF som direkt i andra tar tag i spelet. Redan efter 3 minuter ett skott som via blå fot ändrar riktning. Tobbe är med och gör en kanonräddning och får bollen till hörna. VF fortsätter trycka på. Vi kommer lite sent in i några situationer. Sibelius och David får varningar. Strax efter ett VF-skott rakt upp på blå hand – varning!! – dålig känsla av domaren som inte imponerade idag.
Det ska komma en kvittering till slut efter hårt VF-tryck. Efter 63 minuter ett bolltapp på mitten. Omställning och tyvärr kvittering till 1-1.
VF får extra luft och fortsätter trycka på. Följden blir ett antal långskott som Tobbe har koll på. Men till slut blir det grönvit utdelning. Åter att långskott och denna gång kan inte Tobbe göra något åt bollen som sitter otagbart. Tyvärr underläge 1-2 med kvarten kvar.
Strax efter har Kiko ett halvläge på ett sidoskott men vi lyckas inte oroa Frölundas försvar mer denna match. VF får en man utvisad med 5 kvar men det hjälper inte.
Nja, tufft läge men som sagt inget omöjligt. Torslanda som ligger bakom oss möter Husqvarna imorgon. Vi hoppas Husqvarna sköter sig.
Nästa omgång på lördag 14.00 borta mot Tölö. De har startat med en vinst (Landvetter), 2 oavgjorda (Onsala o Torslanda) och 2 förluster Assyriska o Husqvarna). En oerhört viktig match. Häng gärna med upp till Tölö och hjälp grabbarna till en superviktig 3-poängare.