Stafsinge IF

2019-05-03 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

Då var årets första derby avklarat.
Tredje oavgjorda matchen i rad. Tredje gången 1-1, vi ligger under och kvitterar. Maskineriet tuggar på och vi ger oss inte. En styrka!!
Vi sätter fart direkt. Och efter 2 minuter rundar David på kanten. In till Litte vars nick hamnar i målvaktens famn. Nära!!
2 minuter senare är det Stafsinges tur. Boll in från vänster. Förbi alla blå och som tur även förbi en röd spelare som fläker sig men når inte bollen framför öppet mål. Puh!! Nära även där!
Stafsinge ligger högt och stressar oss. Men vi passar oss säkert ut ur situationerna.
Efter 16 minuter får Stafsinge en frispark snett utanför straffområdet. Skottet går in vid bortersta stolpen. Kändes som Sebbe blev lurad/överraskad. Tror inte det tog på någon. Hur som helst tyvärr 0-1 och som det såg…..alldeles för enkelt…….
Stafsinge skapar några fler frisparkar en bit ut. Det är SIF som har nästa måltillbud efter 28 minuter. En snespark seglar över Sebbe och i ribban. Tack för det!!
Vi får inte till spelet. Missar ofta sista passet. Känns ändå som vi kan ta tag i detta.
Och det gör vi!! 5 minuter i andra frispelar Emil Aloand ute på högerkanten. Han slår snabbt ett fint inlägg som Litte möter med pannan. Vi har kvitterat på ett mönsteranfall. Kvitterat!! Snyggt !! Snabbt!! 1-1!!
Inget av lagen lyckas skapa så mycket. Det skapas ett antal frisparkar ute vid sidorna. Men inget av lagen får till det sista. Stafsinge är närmast på en retur från en frispark. Bra träff men vi lyckas få en fot emellan till hörna.
Med kvarten kommer ”Fogel” in sent i en situation mitt på plan. Varning!! Och fem minuter senare händer det igen. Domaren hivar upp det gula – igen!!! Ok det kan va varning, men att åka ut på 2 sådana ”enkla” förseelser mitt på plan känns som dåligt omdöme av domaren. Han kunde nöjt sig med en tillsägelse på den sista.
Nu blev det lite dramatik de sista 10. Stafsinge försöker få till ett segermål men det blir egentligen inget rejält nära. Någon frispark o hörna men matchen slutar 1-1. Ett derby som inte hade den där riktiga derbyglöden.
Vi får vara nöjda med en pinne idag. Fortfarande obesegrade efter 5 omgångar.
Vi åker till Skåne igen nästa vecka. Eslöv, en ny bekantskap. De vann div 3 södra 2018 med 5 poäng. Har startat året med 2 vinster en oavgjord o en förlust – 7 poäng. Möter Rosengård imorgon. Vid vinst passerar de oss. 14.00 på lördag startar matchen på Ekevalla IP. Syns där!!! // Sören