VI…ÄR….BÄST….När det gäller!!!

4-2 (2-2)

Sävedalens IF

2018-10-21 Hedevi

Dagen Då vi skulle visa att vi är ett div 2 lag. Och som vi gjorde det. Alla på plan ger 110% i 90 minuter och kammar hem en välförtjänt 3-poängare. Riktigt strongt!!
Tack, Hjalte i målet, som ställer in högskoleprovet för att spela denna avgörande match. Tack Ali, som verkligen lyckats tagga upp killarna så alla spelar på max när det verkligen gäller. Alla trodde på att det skulle gå att fixa och med tro kan man försätta berg. Det spelas div 2-fotboll på Hedevi även nästa år. Härligt!!
Det är bra fart på båda lagen från start. David blir efter nån minut nästan fri men det blir hörna. Jonte är också på hugget när han kommer på sin vänsterkant.
Sen tar Sävedalen över. Vi slarvar till en hörna och det blir inom 2 minuter 4 röda hörnor. Innebär rejält tryck. Vi jobbar oss upp i banan och efter 20 minuter är det de blå sin styr matchen.
På en blå hörna är Mirson högst. Nicken tar i ribbkrysset.
Strax efter tar vi ledningen med 1-0. Det är Östman som från högerinnerposition smeker in er höger yttersida i bortre gaveln. Mycket snyggt!
Tyvärr håller lednigen bara i 5 minuter. Efter ett antal motlägg ute på plan som går med Sävedalen blir en röd fri och skottet är inget att göra åt för Hjalte. Det smiter in vid stolpen och det är kvitterat till 1-1. Sjukt oturligt!!!
UIK pumpar på trots denna motgång. Mirson på väg igenom men stoppas. Vi har bra kontroll på röd planhalva. Det är öppet spel. Båda lagen är offensiva. Så gör vi det där bolltappet igen mitt på plan. Sävedalen sätter fart och skottet går via stolpen och in. Hjalte utan chans, 1-2.
Ullareds replik kommer direkt. David får boll mitt på Sävedalen planhalva. Han avancerar till strax utan för strafflinjen. Och äntligen kommer det långskottet jag talat om att vi ska ta oftare. Målvakten är helt chanslöst när skottet sitter strax under ribban. 2-2 är ett faktum. Riktigt snyggt igen!!
Halvleken avslutas med att Bodde kommer lite fel in situation. En något hög spark som oturligt tar i en röds huvud. En stunds avbrott och gult kort till Bodde. Halvleken sista chans är Sävedalens. Ett lurigt skott som studsar strax utanför. Sen blåser domare av halvleken. 2-2 i paus.
UIK sätter fart direkt. Rasmus blir nersparkad mitt på plan när han fått fart. Gult kort till röd. En blå hörna dimper ner vid första och går rakt igenom hela folkhopen. Sävedalen kontrar. En fri röd sätter ledningsmålet, trodde vi. Offside!!!
Minuten efter är det istället Ullared som tar ledningen. Efter en hörna får Kiffe bollen utanför straffområdet. Han får ingen kononträff men vad gör det. Bollen rullar in vid ena stolpen, 3-2 till det blåvita laget!!! Mycket lägligt tillfälle att göra årets enda mål, Kiffe.
2 minuter senare är Joel nära utöka ledningen. Davids inlägg knoppar Joel mot mål. Deras målvakt gör en reflexräddning och tippar bollen till hörna.
Mitt i halvleken gör Joel en klockren brytning på egen planhalva. Frispark??
Östman som gjort ett grovjobb byter sista halvan med Lindgren som vart förkyld i veckan. Bra få in honom med sitt lugn med bollen. Visst ska vi klara detta grabbar!!
Naturligt släpper Sävedalen på bromsen vilket gör att det blir öppnar spel. Lagen byter offensiva attacker. Mirson är å väg igenom. Röd lägger sig och får frisparken??!!.
Jakob Jensen kommer in sista 10 minuterna. Gör ett bra jobb som oroar de röda i sina uppspel. Hela laget gör året bästa jobbainsats när det verkligen gäller.
Och det ger resultat. Robin får en boll på höger. Inlägget tar på en röd fot och smiter in i mål. Känns som det var första gången i år vi får ett turmål. Men idag har vi gjort oss förtjänta av denna tur. Bollen går in i Sävedalen bur och vi leder med 4-2! 5 minuter kvar.
Matchen är vunnen och vi ser div 2-fotboll på Hedevi även år 2019. Fantastiks av laget att med kniven på strupen vinna de 2 sista helt avgörande matcherna. Vi har den goda förmågan att va bäst när det gäller!!
2018 är ett fantastiskt år för UIK. Det bästa någonsin antar jag!!
Vi startar i januari med att vinna nyårscupen!!