Rosengård

201808-12 Hedevi
Div 2 Västraästra Götaland

Oj oj oj vilken dramatik grabbarna bjuder på idag. Det är nästan man inte klarar av att titta på Ullareds matcher numera. Varje spark/räddning/nick/brytning/genombrott/tackling är viktigt att vinna.
Läget i tabellen gör att minsta misstag kan straffa sig och varje lyckad offensiv insats kan vara skillnaden mellan vinst o förlust. Alla matcher måste gås in med högsta noggrannhet. Varje sekund gäller det att göra sitt bästa fullt ut. Då kan vi segra och idag lyckades vi. Har ingen betydelse vad motståndaren heter eller vilken placering de har i tabellen. Vi har lika stor möjlighet mot alla om vi gör vårt jobb.
Och idag startar vi klart bättre än sist. Bättre fart på båda lagen. Det är Rosengård som har första läget redan efter 4 minuter.
Några minuter senare är Mirson på väg igenom. Blir fasthållen och vi får en frispark strax utanför strafflinjen rakt fram. Rasmus stegar fram och får en perfekt knorr över muren och in i målvaktens högra hörn. 1-0 till Ullared!! Riktigt snyggt!!
Det tuffar till sig. Spelet blir öppnare och offensivare från båda håll. Rosengård äter sig närmare vårt mål men vi lyckas komma upp igen. Robin Carlsson drar på ett skott som tar olyckligt i sidan av huvudet på en vit. Avbrott och det blir senare byte tyvärr.
Lagen byter chanser under 10 minuter. Det är bra spel och trevligt att titta på. Med 5 minuter kvar för vi utdelning. Mirson hittar David fri i mitten vid straffområdet. Behärskat får han på ett skott med vänstran som går över en kastande målvakt och vi har tagit ledningen med 2-0 – härligt. Måtte vi hålla detta halvleken ut. Vi lyckas trots att Rosengård får en farlig frispark. Skottet över.
Andra hinner bara gå 3 minuter när Tobbe i målet blir skadad. Handen får sig en smäll och det är så illa att det blir byte. Oturligt när Tobbe startat och gjort det bra.
In med Robin Bylander. Tyvärr får han ingen bra start. Efter 5 minuter spatserar de vita rakt igenom vårt försvar och kan enkelt reducera till 2-1. Förstod inte riktigt vad som hände.
Rosengård får luft men det är UIK som får nästa chans. På Davids frispark kommer Kiffe högst. Nicken går precis utanför.
En kvart in på andra är vi inte med när Rosengård gör ett snabbt inkast på mitten. Åter ett snabbt anfall och det står 2-2. Det var då…………..sen börjar dramatiken.
Med kvarten kvar är Rasmus på väg igenom. Han blir nersparkad av en som redan har gult kort så domaren hivar upp det röda.
Mirson byter med Noa.
De blå får nästa läge på en hörna. Kiffe får bollen i hyfsat läge. Men skottet går precis över ribban.
Rosengård får nästa möjlighet när de får en tveksam frispark rakt fram. Robin behöver inte ingripa när bollen går till inspark.
Sen åker Rosengård på ytterligare en utvisning. Varning nr 2 på en vit och han får syna det röda. Vi spelar 11 mot 9 sista minuterna.
Det är öppet spel. Joel å Skogen byter med Admir o Jakob.
Kiffe hittar David vars skott styrs till hörna.
Med 5 kvar är det UIK som avgör matchen. Adam snor bollen till vänster och hittar in till en fri Rasmus Larsson. Fri framför mål gör han inget misstag. Skottet betyder 3-2 och sitter säkert bakom målvakten i Rosengård.
Matchen är avgjord. Rosengård skapar ett läge tili. En frispark i hyfsat läge rakt framifrån. Men skottet går inte mot mål och vi har fixat 3 superviktiga pinnar.
En gedigen insats rakt igenom från hela truppen.
Vi lyckas ta oss upp ovanför kvalstrecket. Men det är ingen ro. På lördag är det viktigt match igen. Då väntar Högaborg som åkte ner på sista plats då de idag förlorade mot Varbergs Gif med 3-4. Klockan 14.00 snörar vi på oss dojorna igen och åker ner till Helsingborg.