Vilken avslutning!! – 2:an även 2017!!!

Matchreferat

Ullareds IK

5-0 (3-0)

Högaborgs BK

2016-10-16 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

UIK:s grabbar gav inte Högaborg en chans. ALLA i det blåvita laget hade tagit uppgiften på allvar. Från sekund ett är det UIK som bestämmer. John o David fiskar fram läge direkt. Strax efter är det Halle som skottar strax över. Vi jobbar högt upp o Halle har ytterligare ett skott.
Efter 15 min ringer det bakom Högaborgs målvakt. Davids hörna hamnar hos Simon som laddar med högern. Bollen in vid stolpen 1-0 och vi har fått den start vi ville ha. Nu är det upp till HBK att prestera. Jobbig uppförsbacke. Högaborg har haft en negativ trend och inte vunnit sen de slog Vinberg!! Den 20:e Augusti. Viktigt att vi fick första målet!!
Medion blir sedan fri men dras i armen utan signal. Efter 30 får han chansen igen. Nu är det Halle som avslutar ett snyggt anfall hela vägen nerifrån med ett inpass. Medi kan säkert styra in 2-0. Bröderna Wallnedal igen. Ny hörna och nu är Simon där med skallen – 3-0.
HBK har något skott utanför men kommer inte till några bättre lägen.
Högaborg hade talat om krig. Men vårt försvar över hela plan tar helt udden ur deras försök.
Fogel kommer runt på höger. Skogen får inte riktigt till det.
Sen punkterar vi matchen. David gör 4-0 i 53:e och Medi 5-0 i 55:e.
Matchen är slut. Avslutande 35 blir bara en transportsträcka. Aloh/Mårten/Fridolf kommer in. Medion o Aloh har lekstuga med lite klack/klack in i mål. Tyvärr offside!
Det blir en härlig men avslagen avslutning. Imponerade säsong som gått lite upp o ner. En bra start men sedan lite jobbigt med 8 raka utan seger. Årets viktigaste är segern 1-0 i Helsingborg den 20/8. Och förra hemmasegern över Vinberg 2-1 som bäddade för dagens triumf.
Tack för i år!!!
Ja vi får va nöjda med 2016. Vad som händer 2017 är inte klart. Det blir Halmia som tar kvalplatsen. Vinberg blir kvar i serien. Tvååker kan ramla ur 1:an och Vbg Gif kan kvala sig upp till 2:an. Det hade vart det maximala. Vi har i alla fall visat att UIK är ett div 2 lag.
Forca UIK !!!
//Sören