Vilken femetta i en 6-poängsmatch !!

Höganäs BK

1-5 (1-1)

2022-07-02 Höganäs Sportcenter

I morse tog jag som vanligt fram mitt lilla anteckningsblock – det var ju matchdag. Kände en bra känsla efter förra matchen att vi var lite på G. Skrev högst upp i blocket – Före dagens match – Höganäs 9 p/UIK 7 p – Efter, UIK 10 poäng/Höganäs 9 poäng.
Kanske inte hade något med att dagens vinst att göra, men känner mig lite medskyldig!!
Höganäs startade årets serie med 7 förluster bla mot oss i premiären. Sen några oavgjorda och lite förluster innan de för 3 omgångar sedan slog Assyriska och förra veckan Husqvarna (tvåa i dagens tabell) Så de hade en klar uppåtgående trend. Dags att sätta sig på Lerberget och titta på dagens match.
Höganäs startar bäst – ett skott strax över.
I 13:e händer det som skett alldeles för många ggr denna säsong. Vi tappar enkel boll högt upp och motståndaren ställer om – underläge 0-1, oj vad jobbigt.
Höganäs hinner skapa några lägen. Kontring igen – skott över. Skott som en blå fot stoppar och bollen hamnar hos Tobbe.
Sen i 25:e ur ingenting driver David upp bollen en lång sträcka från försvaret. Hittar Shane i en lucka. Bollen på foten och ett säkert avslut så är det kvitterat till 1-1– härligt och nödvändigt!!!
Höganäs har ett farligt anfall som avslutas med inlägg på mark som rullar förbi alla fram rusande och rensas ut till inkast. Simon åker på en varning – vi avvärjer Höganäs framfart. 1-1 i paus.
Paus och ut igen i årets hitintills viktigaste halvlek
Tidigt andra sak vi ta en tidig ledningen. En lång boll från David till Oscar som rivs ner precis rakt fram på strafflinjen. Skottet på frisparken täck ut igen till Simon T. Han möter med ett direktskott som elegant letar sig in utan chans för deras målvakt. Vi har tagit ledningen med 2-1.
Direkt efter är Jensen framme på höger. Bollen in, lita kaos och bollen rensas undan från mållinjen. Vi fortsätter trycka på. Oscar högst på en hörna. Nick till David vars skott knips av målvakten, Höganäs passar på att kontra. Skottet precis utanför. En stund senare är Gramos framme – lyfter i bra läge bollen över målvakten och tyvärr i ribba och ner.
Sen avgör vi matchen på 2 minuter i 67:e o 68:e. Först hitta David Malte med ett lyftpass bakom backlinjen. Han gör inget misstag och vi leder med 3-1. Sen är det Oscars tur hitta Shane ut till höger, Inget misstag och vi leder med 4-1.
5 minuter senare punkterar Oscar matchen. En specialare där han ska skjuta och gör en specialpill som ställer försvararen. Sen rullar han enkelt in 5-1 bollen.
Matchen spelas av. Tyvärr tar Malte en onödig? Varning, tror han är tyvärr avstängd nästa match.
Händer inte så mycket mer utan vi kasserar in en härligt/nödvändig 5-1 vinst.
Idag skrattar men när man åker hem från LERberget.
Nu går vi till semesteruppehåll med en positiv trend i bagaget.
Vi ligger på kvalplats med Tölö 3 poäng före med en match mindre spelad. Så fortfarande ett jobbigt läge men det känns som en positiv trend och vi ska fixa detta efter sommaruppehållet.
10 Augusti, en tisdag 19.30 ska vi ner till Eskilsminne som leder serien. Det blir en tuff uppgift. Vi har 24 minusmål. De har 25 plusmål. Men bollen är rund.