Vinberg har en jobbig ”lillebror!!”

Matchreferat

Ullareds IK

2-1 (1-0)

Vinbergs IF

2016-10-01 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

De heter Ullareds IK och de blir inte av med honom.
Dagens superviktiga seger med 2-1 betyder att vi har ett kanon läge och kan på egen styrka klara oss från kval. Alla resultat gick med oss idag. Dalstorp skötte sig och slog Torslanda med 4-2. Halmia slog Hbg Akademi 2-0. Eskilsminne slog Tenhult 2-1. Tabellen är riktigt trevlig att läsa.
Och segern var helt klockren o välförtjänt. Dagens Vinberg gick inte att känna igen och man blir inte överraskad över resultatet. Vinberg lyckades inte skapa mycket.
Lite oroligt blev det före start. Då lånet från FFF Brattberg blev inkallad som reserv i FFF:s match borta mot Östersund. Nu har vi ju en helt ok reserv i GG så det gjorde inte så mycket.
Vinberg lägger många o långa bollar ut på sin vänsterkant. Där har vi ju Fogelberg så de lyckas inte komma runt o skapa något direkt farligt.
Skogen visar direkt att han är kung i luften. Mycket viktig så Vinberg känner att det blir jobbigt idag. Simon W får redan efter 7 minuter en varning. Kommer lite sent in. Taggad då han fått förtroendet när Kiffe är avstängd. Strax efter rullar VIF upp oss och får till ett avslut med skott i burgaveln.
Händer mycket i början. Halle hittar läget o luckan men en VIF:are får fram en fot till hörna.
Hörnan slår David och i mitten kommer ”Skogen”. Han flyger fram och med en klockren träff borrar sig bollen in i Vinbergsmålet. 1-0!!!!Precis den start vi ville ha. Nu är det Vinberg som får upp till bevis.
Lassagård har lite show på mitten när han snurrar upp några gubbar. Jakob sätter bestämt stopp för den när han klockrent går in med kroppen – STOPP !!
Vinberg matar sina bollar ut på vänstern. Vi är med och Simon A kommer ur balans och pöttar på UIK:are. BRA !!
Sen är det Skogens tur spela med fötterna. Han hittar Medion men det rinner ut i sanden. Efter halvtimmen får Simon W ett läge när bollen på en hörna dimper ner – får ingen träff med högern.
VIF har också ett läge. De tråcklar sig fram till en frispark strax utanför straffområdet. Bra skott av Simon A-son tar i ribban. Många nästanchanser. Halle nickskarvar ett inlägg utanför. VIF kontra o är nära komma igenom. De trycker på lite i slutet men skapar inga klara chanser. Är inte överraskad att de haft problem ta poäng i höst. Händer för lite när de kommer in på vår planhalva.
Vinberg byter topp direkt i andra. Sjögeren/Thomasson. Ska det få fart på dem? De får en hörna direkt. Men vi kan rensa bort.
Direkt går vi till anfall. Medi i med boll framför mål. Rensas till hörna. David lägger in igen och efter lite flipperspel är det Hasse som trycker in en 2-0 ledning!!
Helt rättvist då det är vi kontrollerat matchen från start. Förstår varför Vinberg haft problem i höst. De är inte heta.
Då får de en skänk från ovan. Ute på vår vänsterkant går Thomasson förbi David. Och det blir en liten skavning som han utnyttjar o faller. Precis innanför strafflinjen. Domaren blåser straff. Denna förvaltar de rätt och helt plötsligt har de reducerat till 2-1.
Som en skänk från ovan är Vinberg med i matchen igen.
Vinbergarna får luft och har en bättre period men lyckas inte störa oss. För vår del räcker det att freda oss. Och det gör vi bra. Vi är det klart bästa laget idag. Vinberg skapar några hörnor men på de är vi klockrena.
Vi tar en riktigt god seger och nu ska det mycket till att vi inte reder ut detta och får spela div 2 även nästa säsong. Men inget är klart. Vi har 5 poäng o 6 mål ner till Torslanda på kvalplats. På lördag 15.00 tar vi fram samma säkra spel när vi åker till Dalstorp. De har vind i segeln och jagar en kvalplats då den med dagens seger fick häng på Torslanda. Jobbarkläderna ska fram igen för att fixa det. Vi har det i egna händer!!
Vinberg verkar få dras med sin jobbiga ”lillebror” även nästa säsong.
//Sören