Vinbergs IF

2-0 (2-0)

2020-09-06 Vinåvallen
Div 2 västra Götaland

Bra start första kvarten idag. Hörna direkt, närskott som grön kommer mellan och täcker.
Vi fortsätter senare med nytt läge där Kikos skott täcks till ny hörna.
På den nickar Hugo en bra nick strax bredvid målet.
Direkt går Vinberg upp. En grön laddar för skott 20 meter rakt fram. Bollen går rakt över Anton som missbedömer när han går ner på huk och blir stående. Svårt bedöma från läktarplats vad som hände. Hur som helst är bollen i mål och det är Vinberg som leder med 0-1 efter 14 minuter. Inte den start vi tänkt oss.
Det byts lite halvchanser. Efter 30 minuter ligger boll 2 bakom Anton. Vi passar runt på egen planhalva när en grön bryter och kommer fri. Enkelt rullas boll nr 2 in i Ullareds mål. 0-2 , vad händer – Skärpning!!!!!
Vi höjer oss något. Emil runt på vänster. Skott via målvakt till hörna. På den är Anton Bodin uppe. Får bra läge men lyckas inte få ner nicken som smiter över ribban.
Vinberg skapar också hörna som vi lyckas få bort.
Halvleken avslutas när Kiko på väg igenom stoppas dragen i armen. Frispark som inte resulterar. Vi går till vila med underläge 0-2. Vi har skapat några lägen men lite tama avslut och framförallt har vi bjudit på 2 mål. Inte godkänt!!!
Fridolf byter med Kiko i paus.
Vi har mycket boll i andra men lyckas inte skapa så mycket. På sista tredjedelen händer det för lite.
Med 10 kvar skapar vi 2 lägen. Hugo har ett bra långskott som tyvärr går rakt på deras målvakt. Jonte har en nick strax utanför.
Vinberg bevakar sin ledning hela andra halvlek och gör det bra.
Nja, det var lite väl tamt idag för att vara ett derby i div 2. I halvlek var halva av årets enkelserie spelad.
Nu ligger vi med 9 inspelade pinnar på det negativa kvalstrecket. Dock bara 3 pinnar upp till det offensiva strecket. Nästa vecka kommer IFK Malmö på besök. Det krävs en höjning av prestationen för att vi ska ta de 3 pinnar vi nu behöver. Då får blåstället på och hjärtat fram!!