Vinberg vinner derbyt!!

1-2 (1-1)

Vinbergs IF

2017-04-29 Hedevi

Samma start som tidigare matcher – tidigt underläge. Det tar bara 8 minuter sen står det 0-1.
Det börjar med ett enkelt bolltapp. Vi blir tvungna ta en frispark en bit utanför strafflinjen. Denna lägger Simon Andersson. En bra slagen frispark som Brattberg har fingertopparna på men styr den stolpen in. Ajajaj!
Vi har möblerat om till 3-backslinje med 5 på mitten o 2 på topp. Tar ju alltid lite tid att ställa om sig.
Det är Vinberg som styr spelet något. Vi kommer inte rätt i våra positioner. Efter knappa halva timmen har Vinberg en boll i ribban.
Helt plötsligt står det 1-1. Efter en hörna är det Skogen som kvitterar. Efter lite strul passerar bollen mållinjen. Lite överraskande men tack.
Det är Vinberg som fortsätter ha taktpinnen. Har en till farlig frispark och ett friläge som Brattberg räddar ut till inkast. Vi ska vara nöjda med oavgjort i paus.
Blir tyvärr ingen större förändring av match bilden i andra. Efter 5 minuter räddar Mac ett friläge fram för mål. Det är Vinberg som efter kvarten kommer runt på höger. Bollen hårt in framför mål och där stöter en grönvit Robin Thomasson in nådastöten 1-2.
Vi försöker sedan få upp spelet. Gör några byten. Men det blir ingen ändring. Idag är det Vinberg som vinner derbyt rättvist.
Bara att ta nya tag nästa lördag 14.00. Då åker vi till Jönköping och möter Assyriska Turabdin. De har startat med en pinne på 4 matcher. Förlorat 3 matcher men det är mot de 3 topplagen, så full laddning. Otroligt viktig match. De blåvita behöver allt stöd. Syns där då!! //Sören