Vinst mot serieledarna!!!!

2-1 (1-0)

Ängelholms FF

210814 Hedevi

Ängelholm med 8 vinster en oavgjord och en förlust (25 poäng) är dagens gäst på Hedevi.
Vår något tuffare matchrad med 11 2 4 5 (10 poäng) – kan väl bara gå på ett vis………..
Men statistik är historia när det är ny match. Och idag hade killarna rätt inställning från start och har lagt det gamla bakom sig.
Det är dock Ängelholm som har första chansen redan efter 2 minuter. Närskottet går rakt upp i vänstra krysset och ut till inspark – Puhhh!!!
Efter 6 minuter hör man lite åska i bakgrunden och det blir också de blå som ska dundra in första målet. Några minuter senare bryter vi och gör en snabb omställning. Rasmus C blir fri och gör inget misstag. UIK leder med 1-0!!!!
Direkt efter ökar ÄFF tempot och spelar snabbt men vi hänger bra med och styr dem ut på kanterna. ÄFF frispark som Tobbe får fingrarna på och via stolpen ut till inkast. Strax efter en ÄFF skada och avbrott 5 minuter.
Det är Ängelholm som har nästa chans. Tobbe bra ute och skottet i magen.
Det är ÄFF som har greppet men vi försvarar oss bra. Nytt läge – Tobbe gör en enhandsräddning på närskottet.
Halvleken avslutas med att vi kommer upp högre i banan och Ängelholm skapar inte direkt.
1-0 i paus!!
Andra halvlek är bara 2 minuter nr Cronvall är på väg igenom. Blir skavd av en gul och straffen är solklar enligt domaren. Emil fram och lägger straffen som deras målvakt är på men kan bara se bollen gå förbi honom in i målet. 2-0 till UIK !!!
ÄFF höjer tempot och stressar oss. Efter 18 i andra går det runt på höger. Hård boll in framför mål och en gul fot styr in bollen bakom en chanslös Tobbe. 2-1.
Nu blir det jobbigt!!
Men minuten efter är det Cronvall igen som är fri. Han skavs bakifrån och det blir ett rött kort (frilägesutvisning) till den gule.
De sista 10 är det faktiskt UIK som skapar mer än Ängelholm.
Kiko har ett skott strax utanför. Vi skapar 4 hörnor. På övertid Kiko friläge igen.
Det blir mycket nagelbitande under andra halvlek men vi lyckas göra årets klart bästa insats när det som bäst behövdes.
3 goa pinnar i den blå burken.
Det blir andra förlusten i år för Ängelholm och 3:dje vinsten för oss.
En härlig kämpainsats idag.
Nu blir det på onsdag en kul match i svenska cupen. Värnamo kommer på besök. Ett Värnamo som gått på i ullstrumporna i Superettan. Ligger med i toppen. Men de kan ju fråga Ängelholm hur lätt det är att vinna här.