Yesss, vi kom igen!!

Matchreferat

Laholms FK

2-4 (1-1)

Ullareds IK

2016-09-17 Glänninge Park
Div 2 Västra Götaland

Äntligen lyckades vi besegra Laholmspöket!
Det har vart många tuffa matcher mot Laholm och det känns som vi inte slagit dem på åratal. Förra året förlorade vi bara 6 matcher. 2 av dem var mot Laholm. I våras blev det 1-1 hemma
Men nu är den onda cirkeln bruten. Laholmspöket är tämjt !
Detta skedde på lördagseftermiddagen på vackra Glänninge park i Laholm. Som vanligt i årets serie var det ovisst in i det sista. Laholms storvuxna lag inger respekt direkt man sätter sig på läktaren.
UIK avslutar uppladdningen med att ställa sig i en ring och vråla Jaaaa!! De verkar tända!
Direkt matchen startar ser man att underlaget blir lurigt. Gräset släpper på ett antal ställen. Här får vi va med.
Det är UIK som tar tag i spelet o skapar de första chanserna. Skogen, David o Halle skapar nästanlägen. Laholm går emellan med några chanser innan innan Medion får ett friäge med skott utanför. Efter 20 spelar David in till Skogen som får på ett bra skott – klockrent stolpe ut till Medion som blir överraskad o hans direktskott går strax utanför.
Efterhalvtimmen kommer belöningen. Davids skott täcks och går ut till John som kommer i fart o sätter 1-0 säkert i burgaveln. Så ska en vänsterback agera!!
Vi får inte njuta av detta länge. Laholm går till anfall direkt på utspel. En långboll och domaren blåser frispark när Kiffe går upp i luftduell – tveksamt! En bra frispark tippar Brattberg till hörna. På hörnan är Brattberg först igen. Boxningen hamnar ute vi strafflinjesböjen. Deras spelare står helt ren och kan på volley dra in kvitteringen 1-1. Snyggt men någon blåvit borde väl funnits där i närheten?! Halvlek!!
Andra startar med att John drar på sig en varning. Tror det är många UIK:are som ligger på 2 varningar och tror detta var Johns 3:dje – hmmm.
Strax efter får UIK en frispark utan för deras straffområde. Den läggs snabbt till John som gör mål!! Domaren vill inte godkänna det. Vet inte varför men frisparken går om. Denna lägger Medion men deras målvakt är med vid stolpen.
Laholms tur. På en frispark får Brattberg tippa en nick över.
Direkt efter tar vi ledningen. Fridolf hittar en fri Medion som inte gör något misstag. Skottet går via deras målvakt in i mål. 2-1 ledning. Vi fortsätter och David får friläge. Målet är för en stund öppet men han kommer inte rätt till boll och får ta 2 tillslag. Då är målvakten med på noterna.
Oskar pillar undan boll vidfrispark och får ett gult. Hmmmm det ska var riktig varningar !!
Fridolf fortsätter hitta Medion. Denna gång genom att gå ner till kortlinjen. Passet snett inåt bakåt hittar Medion på första. Bollen upp i nättaket. Ledning 3-1.
Laholm ger sig inte och verkar tränat skott i krysset i veckan. Ett skott en bit ut hittar nämligen dit och vi känner oss jagade igen 3-2.
Laholm får energi o skapar ett friläge igen. John är med och gör en klockrent brytning á la John liggandes.
Aloand byter med Fridolf. Direkt hittar han Medion som fri gör en retlig stopplobb över deras målvakt. Dagens tredje mål från hans fot betyder 4-2.
Matchen är avgjord och vi kan sen säkert spela hem 3 viktiga poäng. En god genomförd laginsats!
Det stundar nämligen tuffa tider. På torsdag kommer serieledarna Assyriska på besök till Hedevi. De startade serien lite försiktigt. På de första 9 blev det 3 vinster o 6 förluster. Efter att vi slog dem med 4-1 på bortaplan 28 maj har de radat upp 11 vinster en oavgjord (Laholm 1-1!!). Endast en förlust mot Vinberg och de leder nu serien. Sen är det derby mot Vinberg. 2 intressanta godbitar framför oss. Vi har också en god formkurva med våra 4 vinster på senaste 5.
Segern förde upp oss 2 placeringar. 5 poäng ner till kvalplats nu. Torsdag Hedevi 17.30 !!!
//Sören