2-11

1-6 (1-4)

Qviding FIF

2019-09-07 Hedevi

Qviding är ingen önskemotståndare. 2-11 på 2 matcher talar sitt tydliga språk. De är ruskigt effektiva och har gjort klart mest mål i serien, 74 st. Snitt på 3,5 per match.
Efter mycket regnande har planmästarna gjort ett heroiskt arbete för att få en spelbar plan. En helt perfekt matta värd en applåd!!
Men nu hjälpte inte detta när vi möter ett Qviding som tar tag i matchen direkt. De trycker på de första 10 innan det känns att vi kommit in i matchen och tar för oss. Tyvärr blir det 0-1 efter 17 minuter. Vi tappar för enkelt boll på mitten. Qviding ställer om direkt. Deras forward skjuter från ganska långt håll längs marken. Stolpe in!! Vi har inte råd med sådana bjudningar!
Qviding tar över. Hasse går lite hårt in i ryggen ute vid hörnflaggan. Röd frispark som slås hårt inåt skruvad. Sebbe blir stängd och bollen ner på mark framför mål. En röd fot sätter enkelt 0-2 när 25 minuter gått.
Qviding radar sen upp chans efter chans. Några skott som viner strax utanför. Ett som täcks av Hasse. I 37:e går de bara rätt igenom o utökar ledningen till 0-3. Hur ska detta sluta?
Minuten efter ger David oss lite hopp. Han får boll ute på vänsterkanten. Tar några kliv in i banan. Får till en perfekt knorr i bortersta gaveln. Deras målvakt är på den med fingertopparna men vi kan skriva in 1-3, gott!!!
Strax efter hittar Robin Mirson i läge. Tyvärr går skottet precis över.
Med några minuter kvar av första ökar Qviding på ledningen till 1-4. På en hörna behöver en röd inte hoppa utan står mellan 2 blå och nickar in bollen. Där måste vi va tuffare!! Synd då man tyckte vi var med i matchen igen.
Halvleken avslutas med Robin i läge, men det avslutande skottet tar deras målvakt.
Det blir Qviding som gör nästa mål. Ett högeranfall med inlägg där en röd hinner före Hasse på första o skarvar in 1-5.
Vi ger inte upp och skapar några längre anfall. Flamur skjuter och målvakten lämnar retur rakt fram. Där kommer Litte. Tyvärr lyckas han få bollen i ribban o över från 5 meters håll…………
Matchen jämnar naturligt ut sig och vi har en frispark som deras målvakt tippar ribba o över. Emils skott går samma väg. Qviding tar det lite lugnare. Men när de ställer om är de livsfarliga och effektiva. 5 minuter kvar högerinlägg. En volley bredsida i krysset så står det 1-6, vilket blir slutresultatet.
Nästa vecka ännu en tuff uppgift. Ängelholm kommer på besök. De ligger 3:a, skuggar Olympic o Qviding. De är dock inte omöjliga. Förlorade idag mot Assyriska 0-3. Har även en 0-1 förlust i höst mot Prespa Birlik. Känns som ingen går säker i denna serie och ibland lite överraskande resultat. Hade ju vart bra med ett sådant på lördag. 13.30 är det matchstart. Hedevi igen!! Tar Er dit, tack!!