Tränaren har ordet!

Matchreferat

VGLT

0-3

Ullareds IK

170606 12:00 Lilla Tjärby IP
Div 4 damer

Tredje raka segern!!

VGLT-UIK 0-3 (0-3)

Vi åkte ner till Lilla Tjärby för en jämn kamp på förhand (enligt tabellen). Jag fick studerat VGLT på söndagens match mot Lilla Träslöv där jag fick infon jag behövde och deras svagheter. Det var extra viktigt för mig att studera motståndarnas spel då vi skulle sakna många viktiga spelare och bli ersatta av yngre spelare. Så mina förberedelser var tvunget att vara på topp.

Matchen började direkt till VGLTs fördel. De hindrade oss från att kunna spela vårt kortpassningsspel med sin höga press. Vi fick inte riktigt upp bollen som jag velat, så de vann bollarna högt upp och kom runt på högerkanten där det slogs in ett antal inlägg med inga direkta farligheter. Vi lyckas rädda upp situationerna hela tiden tack vare vårt stabila försvarsspel.

Matchbilden såg likadan ut i 30 minuter där vi egentligen bara ett fåtal gånger kommer upp och fixar hörnor som farligast. MEN så i den 31 minuten händer något som helt klart knäcker VGLT. Vi får ett inkast på offensiv planhalva där Agnes vinner sin närkamp, passar Malin som tar med sig bollen och bredsidar upp bollen i nättaket. 1-0.

33 minuten lyckas inte deras mittback att rensa bollen och där dyker vår vassa anfallare Elina och skjuter rätt upp i krysset. Ja, man kan väl säga att jag nästan fick en ny bristning när jag hoppa upp av glädje. Så otroligt vackert mål (låret höll för er som undra;)). 2-0.

39 minuten vänder Malin upp snyggt och serverar Lucile en trerättersmiddag i djupet där hon med sin löpstyrka springer sig fri och skjuter bollen snyggt i bortre gaveln. 3-0 och trerättersmiddagen smakade MUMMA!!!!

Alla mål kom från högersidan (deras vänsterflank) och det var där vi sa att vi skulle trycka på ordentligt. Härligt när taktiken ger resultat.

Måste tillägga att det hela händer när Malin och Emma börja vinna sin kamp i mitten där bollarna började serveras därifrån. Otroligt bra jobb!

Första halvlek 0-3.

Starten av andra halvlek är väldigt lik första halvlek. Det är VGLT som tar kommandot direkt men de skjuter från långt avstånd ganska ofta. De är helt klart inte ofarliga men när vårt försvarspel är så starkt så är deras enda alternativ att skjuta från distans.

VGLT pressar men det är vi som skapar de farliga målchanserna.

När klockan står på 65 minuten börjar vi att göra våra byten. In kommer unga Lina Karlsson. I den 70 minuten gör vi vårt andra byte och in kommer Amanda Emanuelsson. Oerfarna och unga spelare som inte visar någon rädsla alls och spelet ser minst lika bra ut hela vägen.

Vi gick ner på en 5 backslinje och stängde matchen helt. 3-0 slutade matchen till ett hårt krigande UIK damer.

Dagens STORA plus är vårt försvarsspel där vi håller nollan andra matchen i rad och jag återigen hyllar vår backklippa Louise Jacobsson som är lugnare en livet självt när hon spelar. Man märker att försvaret är otroligt trygga med Milla bakom sig!

Emma och Malin som jobbar sig in i matchen och vinner kampen i mitten helt = Vinst.

Samt GIVETVIS de unga tjejerna som åker ner med en fantastisk inställning och gör bra ifrån sig ++++

Vi har 5 vinster av 8 möjliga, 1 oavgjord och 2 förluster. Fullt godkänt för ett lag som nyligen startat.

Nästa match smäller det, då gästar Våxtorp/Hasko oss på Hedevi IP. Ska bli otroligt kul att spela mot serieledarna.

// Ali Kraym