Stafsinge bjöd på entré…..

…och Ullared bjöd på poäng.

Fullsatt runt plan – solsken – värme. Ja det var upplagt för en riktig derbyfest på fredagskvällen. Men festen kom aldrig igång.

Anledningen till att Stafsinge bjöd på entré kan möjligen vara att det inte blev någon bra match.

Ullared hade stor chans att ta 3 viktiga poäng men slarvade bort möjligheten.

Totalt tror jag alla var rätt nöjda med delad poäng när de gick hem. Matchen slutade 1-1.

Första halvtimme är väldigt avvaktande från båda håll. Lågt tempo och få chanser. Några hörnor men det blir inget av dem.

Det tar en dryg halvtimma innan David i bra läge vid straffcirkeln får iväg något som kan kallas skott på mål.

Det får ändå igång matchen lite. På en hörna får Mårten på ett tyvärr lite för tamt skott. Strax efter är Mårten på G igen och har nästan skjutit in sig men tyvärr tar bollen i stolpen. UIK tar över och efter fint förarbete av Jacob serverar han David som behärskat ger oss ledningen med 1-0. Perfekt att gå till vila med. SIF hinner få den avslutande chansen men det är Ullared som tagit grepp om matchen-trodde jag.

Viktigt nu att hålla detta i början av 2:a hinner man tänka. Men tyvärr får vi inte suga länge på den karamellen. GG o Daniel spelar lite nonchalant och blir tvungna att rädda situationen med att ta en onödig frispark på egen mittplan. Frisparken från 25 meter är hård men går rakt på GG som tyvärr ger retur och där är en rödsvart först och det är kvitterat 1-1. Kändes alldeles onödigt.

Mycket felpass/bolltapp från båda lagen. Nej det var ingen fotbollpropaganda och vi ska va glada att GG gör en kanonräddning i slutet på ett bra skott annars hade vi fått åka hem med svansen mellan benen. Superderbyt slutar 1-1 och det ska vi vara nöjda med på bortaplan som det utvecklade sig. Fortsatt överst i tabellen 3 poäng ner till A/T som går förbi oss på målskillnad om de slår Gnosjö borta lördag – vi får se om de lyckas.

Ljungby hemma nästa lördag. Då fortsätter division3 dramat. Syns då på Hedevi !! // Sören