Tomma ögon lämnade plan…….

Allt var upplagt för en kamp om förstaplatsen. Många tillsresta supporter med buss från Ullared. 2 topplag i form. Men vi förlorar idag mot en bättre motståndare. De manövrerar ut oss och raderar ut våra anfall. Deras mittback stod rätt hela matchen – där var det stopp. De spelar helt enkelt mer taktiskt och får dessutom hjälp med några individuella misstag av de blåvita som resulterade i baklängesmål.

Det lag som förra veckan spelade fantastisk fotboll fick idag åka hem från Gnosjö med en 3-0 förlust.

Men det var de blå som startade bäst. De första 10 dominerar UIK. Spelet är mest på de gulsvartas planhalva. Vi kommer till några halvchanser.

Det tar 12 minuter innan Gnosjö börjar hota oss. Från mitten tar deras mittfältare skott som stoppas av oss. Bollen rullar ut igen och samme man får denna gång på ett 20-metersskott som seglar över GG in under ribban. Deras första skott på mål 0-1. En kalldusch.

Händer inte så mycket framför målen. Halle har en nick strax över.

Efter 25 minuter blir David brutalt kapad mitt på plan. Gult kort till gulsvart spelare men det visar också vilket lag som var mest taggat. Frisparken resulterar i en ny nick över av Halle.

Samme Halle tappar sedan ett uppspel alldeles för enkelt på mittplan. Vi måste kunna håll fast uppspelen så vi får upp laget. För laget var givetvis på väg upp så kontringen som blev resulterade alldeles för enkelt i underläge 0-2. Vi har lämnat över mittcirkeln till Gnosjö som nu med hjälp av sina 2 mål tagit över matchen.

Jacob Hallberg som firade stora triumfer sist har stångat färdigt för dagen och in kommer Litte. Då har det gått 40 minuter. Gnosjö spelar stabilt och rutinerat. Vi kommer inte åt dem. Deras ledning är inte oförtjänt. Men det är ju en halvlek kvar.

Direkt i andra gör Gnosjö 3-0 men det är avblåst för offside. Hur många matcher har vi inte vart vakna i början av andra halvlek?

Tar 12 minuter innan Litte får en möjlighet men skottet över. Vi är totalt lite för passiva.

Byte igen – Oskar Larsson in Mårten ut. Tar bara någon minut så får Oscar ett öppet läge mitt framifrån mot ett ganska öppet mål. Skottet går utanför……….

Efter 20 minuter sätter GIF proppen. En frispark som GG släpper ut. 3-0 forceras in. Matchen är slut. Känns som vi ramlar ihop som ett korthus. David får med 5 minuter kvar iväg ett bra skott……i stolpen. Matchen slut och många tomma ögon lämnar plan.

Hörde av en UIK-supporter ”Roligt när det blir spänning i serien” kan tyvärr inte skratta åt sådana skämt idag.

Ja spänning är det. Förra veckan gick alla resultat med oss. Idag vinner alla topplagen förutom UIK. Dessutom 3 baklängesmål i denna jämna tabell, hade vi råd med det? 4 lag i topp med samma poäng. Strax efter Stafsinge en poäng efter klart bäst målskillnad.

Vi har V:mo, S/N o Råslätt kvar. Här har ni förutsättningarna. Vrid o vänd på detta i veckan.

Poäng /Mål                kvar                kvar             kvar

1.Assyriska   35 +17                         Haga             BoråsAIK    Stafsinge

2.Gnosjö       35 +15                         Tord              Haga            BoråsAIK

3.Ullared      35 +14                         Vsödra          S/N              Råslätt

4.Laholm      35 +12                        BoråsAIK     Stafsinge     Ljungby

5,Stafsinge    34 +22                       Ljungby       Laholm        AT

6.Snö/N         31 +4 Råslätt           UIK              Tord

Längst ner

V:mosödra 12 -38

Råslätt 9 -26

Hemma mot Värnamo Södra14.00 på lördag behöver laget stöd igen.

Sena referatet berodde inte på förlusten. Åkte direkt till klassfest i Håcksvik (vet väl alla var det ligger) efter matchen – hur roligt var det?! Ja det går ju över efter en stunds prat (40 år sen man slutade). Fotboll är ju inte så viktigt en lördagskväll…….. – jo det är det faktiskt även då!!!

På tal om viktigt. B-laget ligger efter 7 raka förluster risigt till i klass 1 herrar. 2 matcher kvar. Vi möter Laholm närmast och i sista omgången Fjärås som är de som flåsar oss i nacken. Söndag 27 okt 16.30 hemma. Gäller kamp om plats 9 som ger fortsatt spel i klass ett nästa år. Oerhört viktigt att vi hänger kvar där. Viktiga veckor framöver för UIK.