Tränaren har ordet

Att få göra ett 6:e år i Ullareds IK med den familjära atomsfär som råder på fina Hedevi ser jag som tränare verkligen fram emot. Att få verka i en förening med sådan klubbkänsla och fin anläggning är något man verkligen ser fram emot varje vecka.

Vi er fram emot ett utmanande år för våra representationslag 2023.

Damerna lyckades trots den tuffa serieomläggningen på damsidan att hålla sig kvar i div. 3 och stöter i år på tuffare motstånd än tidigare då sex lag från div. 2 föll ner i årets serie. Truppen har en bra balans mellan lite äldre tjejer som vart med ett tag och yngre tjejer som knackar på dörren för att etablera sig i A-laget. Målet för året är att stå upp mot detta tuffare motstånd som väntar och plocka tillräckligt många poäng för att hålla oss kvar i div 3, samt att fortsatt fylla på med tjejer underifrån och utvecklas både sportsligt och ha kul på och utanför plan.

På herrsidan har det inför året gjorts en helt ny satsning på en ny generation lokala spelare som till största delen fostrats i klubben. Utöver detta har ytterligare en handfull unga killar hört av sig och anslutit till truppen som i nuläget består av 23 spelare där de flesta är i övre tonåren. Med detta utgångsläge, att starta om med en helt ny orutinerad trupp så ligger såklart fokus på framtiden och att bygga långsiktigt med mål att få en kärntrupp som håller ihop och växer samman och utvecklas med tiden. Målsättningen att hålla oss kvar i div 3 är tuff men inte omöjlig. Vi har ett gäng kilar som har en fin inställning och som brinner för klubben. De kommer att ge allt de har för att slå ur underläge och försöka att plocka de poäng som behövs för att hålla sig kvar i div 3.

Hoppas att vi ses på fina Hedevi under säsongen och att ni kommer och stöttar våra tjejer och killar på plats.

// Fredrik Lökkeberg, huvudtränare Ullareds IKs dam och herrlag