Tungt tungt tungt tungt tungt!

Det tar på kroppen att bevittna Ullareds IK:s A-lag nuförtiden. Dagens match inget undantag.
I våras spelade vi 1-1 mot Sävedalen. En jämn tillställning. Sävedalen har som vi gått upp några divisioner de senaste åren. Balanserat mellan 3:an o 2:an. Gick upp 2011, ner 2014 o åter upp 2015 då de kvalade upp liksom UIK. Man ser fram emot en jämn historia.
Och så blir det. Båda lagen skapar lite halvchanser. Kanske lite övertag för Sävedalen.
Mitt i halvleken tar vi ledningen och får vi äntligen jubla. På ett inlägg skjuter vi mot målet. Bollen tar på en Sävehand. Bollen ut och vi får en chans till. Detta skott tar deras målvakt. Vi har fått en extra chans men domaren pekar ändå på straffpunkten och menar att det är den första handsen som gäller. Förstår lite deras protester. Men handsen är solklar. Medion tar straffen och placerar den säkert nere vid målvaktens högra stolprot. Precis så ska en straff skjutas enligt mig. Stensäkert 0-1. Äntligen !!!
Sävedalen har några farliga omställningar. Men det blir UIK som har den farligaste chansen. Litte får bra träff från 25 meter. Bollen tar utsida stolpe. Målvakten är överraskad och inte i närheten.
Vi har koll men Sävedalen kommer upp i ett anfall och det är lite struligt vid utanför straffområdet. Domaren har blåst för något. Tydligen har Hasse fått bollen på handen precis vid straffområdeslinjen. Den farliga frisparken skjuts över.
Halvleken avslutas med att Medion blir nersparkad utan åtgärd. Säve är inte ofarliga och får till en kontring med 2 hörnor innan domaren blåser för paus. Vi leder med 1-0 i en jämn match där kanske Säve fört spelet något.
Sävedalen utnyttjar planens bredd och får isär oss. Efter 10 för de igenom en löpning. Kiffe hinner ikapp och får fram en fot på skottet som går till hörna.
Efter en kvart byter Medion med Mårten in på höger. David upp som offensiv mitt mitt. Känns som vi lämnar över lite mark då vi hamnar lägre totalt.
Säve tar över lite med det är UIK som får nästa chans när Litte spelar fram David vars skott tar på fot till hörna.
Matchen står och väger. Båda lagen skapar lite möjligheter utan att det osar hett. Det här ska nog gå vägen.
Men oturen grinar oss i ansiktet. Med kvarten kvar blir Kiffe skadad. Lite ommöbleringar i försvaret. John in i mitten med Hasse. Mårten tar backen. David tar ett steg ner i miten. Litte själv längst upp. Fridolf byter med Aloh. Det blir lite oordning. Kom igen nu sista kvarten. Skogen tar en varning.
Tyvärr är vi inte riktigt o ordning. Säve utnyttjar detta och kommer runt på vår vänsterkant. Bollen in framför mål. Efter diverse tråckel framför mål står det 1-1.
Sävedalen ökat direkt trycket och vi är inte organiserade. 3 minuter senare ligger boll nr 2 i den blåvita buren. Sävedalen har vänt 0-1 till 2-1 !!!
Tung tungt tungt tungt tungt……..vi flyttar upp laget men mäktar inte få till något riktigt avslut. Får nog ses som en ganska rättvis hemmaseger.
Dock en rejäl uppryckning från de senaste matcherna. Vi åker ner på negativ kvalplats.
Nu är det som det är. Nu utgår vi från detta och samlar oss för en heroisk avslutning på serien. Vi har det i egna händer. 10 omgångar och 30 poäng at spela om.
Eskilsminne hemma på fredag. De spelade 0-0 mot Sävedalen 19.00 förra omgången. Det är en jämn serie. Nu kör vi !! //Sören