Ullstrumpor på!!!

ULLARED – JONSERED 4-1 !!!!

Jo det är ett lag som avancerat från div 7 med endast en serieseger som håller på att nå div.2

Ja så är det faktiskt!! Vårt blåvita lag går på i de berömda ullstrumporna.

Ingen respekt för att laget de möter som spelat i div 2 i 10 år. Mot Jonsered går vi ut och gör vårt jobb. Spelar rutinerat och har dessutom det där lilla flytet. Inte att jag tycker att vi vann oförtjänt utan vi tuggar på och proppen går ur med kvarten kvar när vi Litte gör 2-1. Föresten ett klassmål där ”Fogel” hittar John med en lång kross. John in till Litte som forcerar in det matchavgörande målet.

Jonsered ett ganska stabilt lag som huserat i tvåan i 10 år. Inget som bekymrar våra grabbar.

Mårten får lämna återbud efter en sträckning sista träningen. Fogelberg tillbaks efter semesterresan hoppar in från start.

Jonsered startar med bra speed på sin högerback. Här får vi se upp!! Mycket runt spel från båda lagen. Några tuffa dueller som domaren släpper. Bra – fotboll är en kampsport!!

Ganska lugnt tills det gått 14 minuter. Då tappar deras mittback enkelt bollen. Jacob Hallberg tackar för bjudningen och helt fri gör han inget misstag – 1-0. Perfekt start. Strax efter är David fri utan att få till skottet. Vi har även en hörna som osar.

Mitt i detta kommer Jonsered upp och får till ett halvdant skott. Bollen ut igen och där får deras mittfältare på en riktig ”mörsare”. Sebbe hinner inte reagera och kan bara följa bollen in till 1-1 under ribban. Då har det gått 23 minuter. Inte bra att de får ett bortamål – är ju värt det dubbla ifall det blir lika.

Inget att göra åt nu. Halvleken fortsätter utan att det händer speciellt mycket framför målen. 1-1 i halvlek speglar matchen ganska väl tycker de 416 åskådarna.

Joel Nilsson gör idag ett bra jobb på mittplan. Spelar enkelt och håller boll inom laget.

Andra halvlek startar med att Jonsered är mest intresserad av ytterligare mål. Trycker på och det blir några hörnor. Vi försvarar oss bra mot dessa.

Det byts chanser. Jonsered farligt inlägg efter kvarten som Joel F nickar till hörna. John är framme med ett farligt inlägg. Ingen på plats där inne.

Mycket Fogelberg – en förlupen boll på väg ut till inspark stoppar han. Får inte iväg bollen och det slutar med frispark en meter utan för strafflinjen. Blir inget av den som tur är.

Med 20 kvar får Jonsered 3 hörnor på raken. Sebbe gör en avgörande parad på den ena. En stund senare får vi 2-1 enligt instruktionsboken ovan. Jonsered släpper lite på defensiven och det blir lite Hawaiifotboll. Jonsered får på ytterligar ett vådaskott med bra fart. Denna gång stannar det på en blåvit.

I minut 84 sätter vi punkt. Johns hörna går ut till John igen. Lyfter in boll och där finns är Kiffe som är högst med pannan. 3-1 utan pardon!!

Vi nöjer oss inte med det. De båda inhopparna grejar även 4:an. CC o Oscar är framme. Och det blir Oscar som är sist på 4-1 – bollen. Då är det bara några minuter kvar.

Jonsered hade brått av plan utan att tacka för match. Skärpning!!

Bästa möjliga start på dubbelmötet. Nu är det Jonsered som har pressen på lördag.

På mittplan gick det ett gäng som inte vet vad de håller på med. Vi har skaffat oss ett kanonläge. Lillis ser till att det inte går oss över huvudet.

Buss till Jonsered en bit nordöst Gbg mot Alingsås. Då ska det avgöras. Matchstart 14.00. Kan inte bärga mig!!!!!!